Styrelsen

Alf Andersson Mitt namn är Alf Andersson och jag valdes som Twigas ordförande på årsmötet 2010. Jag har varit medlem i drygt 10 år och har tidigare haft flera olika uppdrag i föreningen. Jag var bl.a. styrelseledamot 2003-2006 och varit internrevisor i två perioder, men betydligt längre har mitt engagemang varit för Twigas samarbeten i Enkokidongoi, Kenya. Detta intresse grundlades då Noontoto Primary School bygges 2002 och där jag deltog i projektet som Twigas koordinator i Enkokidongoi och har sedan dess fortsatt i arbetsgruppen Samarbete Enkokidongoi.

Mitt internationella intresse och engagemang startade i början på 1970-talet och fick inriktningen mot Afrika genom Tomelilla Folkhögskolas U-linje 1972-73 (nu för tiden heter det Österlens Folkhögskolas Afrikakurs).

Jag bor i Göteborg och arbetar på Renova AB där jag är inköpare av el- och instrumentartiklar och håller där ordning på dessa reservdelar.

I vårt fortsatta arbete hoppas jag att vi kan utveckla verksamheter som gör Twiga attraktivare för allt fler som vill göra en insats för en rättvisare värld. Föreningen har nu tio års erfarenhet att ta lärdom ifrån och som är viktigt att ha med i det fortsatta arbetet, samtidigt som vi skall försöka behålla den anda av direkt medlemsinflytande i föreningsverksamheterna som hittils präglat Twigas aktiviteter.

Gunnel Johansson-Hugg

Gunnel Johansson-Hugg

Jag heter Gunnel Johansson-Hugg och jag har blivit vald till Twigas nya kassör. Jag har varit medlem i Twiga sedan starten och har varit internrevisor i föreningen i många år. Jobbar sedan 30 år som förskollärare, sedan 2 år tillbaks jobbar jag i Malmö men bor i Lund.

Ingemar Ekblad

Ingemar Ekblad

Hej jag heter Ingemar och jag blev 2010 invald som sekreterare i Twigas styrelse.

Jag blev medlem i Twiga i samband med att jag gick Sydasienlinjen på Österlens folkhögskola 2005/2006. 2009 var jag genom samma skola praktikant hos Twigas samarbetspartners i Mbale, Uganda. I år är jag istället handledare för årets praktikanter i Mbale.

Jag är allmänt samhällsintresserad och specifikt idrottsintresserad, därför passar Twigas idrottsprojekt i Mbale mig som hand i handske. Jag är med i arbetsgrupperna för båda projekten; MSP och LLTTP.

I övrigt bor jag i Malmö och håller på att ta examen i freds- och konfliktvetenskap.

Jens Persson

Jens Persson

Jag heter Jens och sitter i Twigas styrelse sedan mars 2010. Utöver detta är jag med i arbetsgrupp Enkokidongoi som sköter twigas projekt i Kenya.

Jag gick med i twiga 2004 då jag gick Afrikakunskap på österlens folkhögskola. Efter att ha gått praktikantutbildning på samma skola 07/08 blev jag allt mer aktiv i organisationen och trivs mycket bra med detta.

Till vardags sysslar jag med barnsim i Lund och Malmö.

Gustav Lind

Info kommer snart.

Maria Nilsson

Info kommer snart.

Hanna Friholm

Info kommer snart.

Linda Paxling

Jag heter Linda och är informationsansvarig. Jag blev invald som suppleant i Twigas styrelse november 2010. Jag är än så länge inte medlem i en specifik arbetsgrupp utan siktar på att starta en ny grupp med fokus på film, ungdomar och utbildning inom en snar framtid.

Jag har en bakgrund som kreativ producent och tog min master i Kultur & mediegestaltning vid Linköpings universitet 2006. I samband med mina studier har jag praktiserat på ett hälsoinformationsprojekt i Tanzania och även skrivit min magisteruppsats kring populärkultur och globalisering bland universitetsstudenter i Dar Es Salaam.

Jag har ett stort intresse för utvecklingsfrågor såväl som för film och ny teknik och jag ser Twiga som en riktigt bra platform för att förverkliga projekt inom dessa områden.

I övrigt så bor jag i Malmö och arbetar som Manager Web & New Media på Gambro i Lund.

Ulrike Deppert

Ulrike Deppert

Jag heter Ulrike och är medlemsansvarig. Jag är också medlem i Ugandagruppen, som bedriver olika projekt, främst med inriktning mot ungdomar i Gulu, norra Uganda. Medlem i TWIGA har jag varit sedan 2003, då jag gick på Österlens folkhögskola.

Våren 2008 avslutade jag min masterexamen inom International Development and Management. Efter ett halvår i Vancouver, Kanada, är jag nu tillbaka i Lund och engagerar mig i Twiga som väl som för rättvis handel. Jag trivs med att vara aktiv och får mycket energi av att se att just Twiga gör en skillnad!

Måns Waldenström

Jag heter Måns Waldenström och sitter som suppleant i Twigas styrelse sedan November 2010. Utöver detta är jag även hemsideansvarig samt medlem i arbetsgruppen Samarbete Enkokidongoi.

Jag gick internationella linjen inriktning Afrikakunskap på Österlens Folkhögskola 2002/03 och var praktikant i Enkokidongoi 2007, där jag fick mitt intresse och engagemang för Enkokidongoi och Twigas verksamhet i Östafrika.

Till vardags bor jag i Göteborg och arbetar på ett gruppboende samt inom funktionshinderstöd.

Leave a comment